Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.





Paprika met Avocado en Abrikoos



Pittig-zoet voorgerecht voor 2 personen, klaar in 25 minuten.


Halen:
  • 1 rode paprika of puntpaprika
  • 1 potje abrikoosjes op appelsap (ik haal ze bij AH)
  • 2 kleine avocado's
  • 1 limoentje of wat citroensap
  • 1 bosuitje
  • koriander
  • sambal

Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Giet de abrikoosjes af, vang het sap op in een steelpannetje en verwarm rustig (zie tips)
  • Snijd intussen de paprika (zie tips)
  • Snijd avocado (zie tips), besprenkel met sap van een half limoentje tegen het bruinen en bestrooi met een klein snufje zout
  • Snijd ook de abrikoosjes en het bosuitje
  • Scheur de korianderblaadjes (zie tips)
  • Leg de paprikahelften 15-20 minuten in de oven met de bolle kant omhoog
  • Meng voorzichtig de avocado, abrikoosjes, bosuiringetjes en koriander
  • Kook het appelsap onder voortdurend roeren in tot een siroop ter dikte van vloeibare honing
  • Voeg sambal naar smaak toe aan de siroop
  • Schenk de siroop op twee borden
  • Neem de paprika's uit de oven, vul ze met het avocadomengsel en dien op

Tips en weetjes:

Het staat mooi als je het steeltje aan de paprika laat zitten. Begin daarom met snijden bij het steeltje.

In de oven wordt de paprika heerlijk zacht en zoet door ontwikkeling van de suikers. Pas wel op voor zwartblakeren van de schil.

Avocado snijden: veel mensen beginnen met de schil. Ik vind de volgende methode makkelijker:

Snijd de avocado door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar zoals op het plaatje. Pit en schil verwijderen (of het vruchtvlees insnijden en uitlepelen) en klaar.

Koriander en andere verse kruiden kun je beter scheuren dan snijden.

Door te snijden maak je de cellen aan het snijvlak kapot en gaan er sappen en smaak verloren. Als je scheurt, houd je de cellen heel en daarmee behoud je de smaak.

Je kunt zelf vruchtensiroop maken door heel rustig, al roerend, vruchtensap te verwarmen.

Het sap dikt in en de aanwezige fruitsuikers karameliseren. Pas op met proeven van de lepel: de siroop plakt en is gloeiend heet.


Ga je nét iets te lang door, dan wordt het goedje zwart. Dit kan heel snel gaan!

Wat je dan hebt bereid is pure koolstof: bijzonder onsmakelijk en je krijgt je pan bijna niet meer schoon.

1 opmerking:

Maartje zei

Lief juuthje, wat ben je weer heerlijk aan het koken!!!!! Prachtige foto's ook, trouwens... Marco of hedde gij dat zelf gedaan? Kunnen jullie niet samen een heel mooi kookboek maken (vind ik serieus het overdenken waard)? Bis schnell! Zoen, Maartje