Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Geitenkaas met Dadelchutney in Filodeeg



Voor 4 pakketjes. Cakevormpjes zijn handig, maar met ovenvaste kopjes kan het ook! De verse gember geeft aan de chutney een eigenzinnige, iets pittige smaak. Wil je iets minder pit, dan kun je ook stemgember nemen, of vervangen door ananas, of weglaten.


Halen:
  • 4 vellen filodeeg (in een standaardpakje zitten er 2 x 5 = 10), ontdooid maar niet uitgedroogd
  • 1 geitenkaasje, type brie (ik heb Chevre du Poitou gebruikt van Albert Heijn)
  • 10-12 dadels, ontpit
  • 3-5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • beetje water
  • honing
  • tijm

Doen:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de vellen filodeeg in kwarten
  • Druk de kwartvellen in de vormpjes, 4 velletjes per vormpje
  • Laat even drogen aan de lucht
  • Snijd intussen de dadels klein
  • Rasp de gemberwortel en roer dit door de dadelstukjes
  • Voeg water toe, roer en verwarm
  • Bak filodeegbakjes in de oven (zie tips!)
  • Snijd de geitenkaas in stukken of puntjes
  • Doe de geitenkaas in de bakjes, zet nog 2 minuutjes in de oven
  • Dien op met een theelepel honing, een eetlepel chutney en wat tijm

Tips voor de filodeegbakjes:
  • Vet de vormpjes in met wat olie, je krijgt de bakjes dan makkelijk los.
  • Neem, na ca 6 minuten in de oven, de bakjes uit de vormpjes en bak ze ondersteboven verder af. Dat is mooier voor de kleur.

Geen opmerkingen: