Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Goede vis



Vis is gezond, vooral de vette! En vooral voor onszelf...
Over die lekkere vis op je bord valt van alles te zeggen. Qua smaak en bereidingswijze, maar ook qua milieu. Vangstmethode. Kweekomstandigheden. Vangstgebied. Transportwijze. Standontwikkeling. Bijvangst. Invloed op de lokale bevolking. In al deze zaken kunnen goede, maar ook heel slechte keuzes gemaakt worden.

Wil je verantwoorde vis eten, dan kun je wel een gids in visland gebruiken. Maar dan liefst wel één die in je portemonnee past.

PDF: http://www.goedevis.nl/media/File/viswijzer0708.pdf
JPEG: http://www.goedevis.nl/media/Image/viswijzer0708.jpg

Deze viswijzer is een goed begin. Een groene vis op deze lijst is op milieuvriendelijke wijze gevangen of gekweekt. Zo wordt er onder meer gelet op de ontwikkeling van de visstand van die soort, op bijvangst, schade aan de oceaanbodem door sleepnetten of, in geval van kweekvis, de hoeveelheid energie die voor de kweek wordt verbruikt.

Aan de andere kant: een heel aantal zaken is niet meegenomen. Zo is moeilijk te achterhalen hoe je visje naar Nederland is gebracht. Over een superverantwoord gekweekte zalm die uit Chili wordt overgevlogen, zou ik me toch nog even op het achterhoofd krabben.

Geen opmerkingen: