Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Voorgerecht van Zalm met Eikenbladsla en Amandelschaafsel



Rijke vis, notige amandel en knapperige sla, afgemaakt met fris-zoete honing en limoen. Door deze volle smaken te combineren maak je kruiden en veel hakken-snijden-mengen overbodig. De ingredienten spreken voor zich.

De smaken zijn fris, puur en simpel gehouden. Koop een goede zalm en olijfolie, dan is het meeste werk al gedaan. Het is een voorgerecht, dus we houden de zalm klein. een halve filet per persoon is voldoende.


Halen voor 4 personen:
  • 250 gr zalmfilet (check even of je goede vis eet; Alaska Zalm is altijd goed!)
  • 80 gr amandelschaafsel
  • 50 gr eikenbladsla
  • 2 limoentjes
  • 2 eetlepels honing
  • (vierseizoenen)peper en zout
  • olijfolie extra vergine
  • normale olijfolie om in te bakken

Doen:
  • Maak de eikenbladsla aan met de olijfolie en leg op ieder bord een bergje sla
  • Neem een kwart limoentje en snijd dit in 4 dunne plakjes. Leg deze apart voor de garnering zometeen
  • Knijp de rest van de limoentjes uit en meng het sap met de honing
  • Rooster het amandelschaafsel licht op een laag vuurtje. Zo wordt de smaak lekker nootachtig
  • Voeg het honing-limoenmengsel toe aan het amandelschaafsel
  • Goed blijven roeren en nog heel even doorbakken, tot het een klein beetje plakkerig wordt
  • Verdeel het amandelschaafsel om de sla heen op de borden
  • Laat wat normale olijfolie heet worden in de pan, maar niet walmen
  • Bak nu in vlot tempo de zalmfilets rosé: ca 1-2 minuten per kant op middelhoog vuur
  • Bestrooi de zalmfilets met (versgemalen) zout en peper en leg ze op de sla
  • Garneer met de schijfjes limoen


Opdienen maar! Smaakvol, mooi en eenvoudig.


Let in de supermarkt wel wat beter op dan ik: zoals je ziet is voor de foto rucola gebruikt in plaats van de bedoelde eikenbladsla...

Geen opmerkingen: