Halen voor 2 personen:
- 300 gr sperziebonen
- 1 pakje pittig gekruide tofu (AH)
- 100 gr rijst of kiymali (turkse pasta, te koop bij de Turkse winkel)
- 1 sinaasappel
- enkele takjes koriander
- paar druppels sesamolie
- zoute ketjap
- 1 eetlepel (light) pindakaas
- eventueel een handje pinda's
- sambal
- olie
Doen:
- Dop de boontjes en knak ze eventueel doormidden (niet snijden maar knakken, dan blijven de meeste voedingsstoffen behouden).
- Snijd de sinaasappel in stukjes (zie hier hoe dat het beste gaat).
- Neem de blaadjes van enkele takjes koriander en scheur deze klein.
- Meng de koriander en sinaasappel.
- Bak de tofu in olie en een flinke scheut ketjap.
- Neem de tofu uit de pan.
- Voeg de pindakaas, een lepeltje sambal en een kop water toe aan het bakvocht, roer goed om te mengen. De saus blijft dun.
- Bereid intussen de rijst of kiymali volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook of stoom de boontjes beetgaar, giet ze af en meng met een paar druppels sesamolie en eventueel een handje pinda's.
- Warm de tofu nog even door in de saus.
- Dien op in een diep bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten