Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Sperziebonen met Tofu, Sinaasappel en Pinda


Halen voor 2 personen:
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 pakje pittig gekruide tofu (AH)
  • 100 gr rijst of kiymali (turkse pasta, te koop bij de Turkse winkel)
  • 1 sinaasappel
  • enkele takjes koriander
  • paar druppels sesamolie
  • zoute ketjap
  • 1 eetlepel (light) pindakaas
  • eventueel een handje pinda's
  • sambal
  • olie

Doen:
  • Dop de boontjes en knak ze eventueel doormidden (niet snijden maar knakken, dan blijven de meeste voedingsstoffen behouden).
  • Snijd de sinaasappel in stukjes (zie hier hoe dat het beste gaat).
  • Neem de blaadjes van enkele takjes koriander en scheur deze klein.
  • Meng de koriander en sinaasappel.
  • Bak de tofu in olie en een flinke scheut ketjap.
  • Neem de tofu uit de pan.
  • Voeg de pindakaas, een lepeltje sambal en een kop water toe aan het bakvocht, roer goed om te mengen. De saus blijft dun.
  • Bereid intussen de rijst of kiymali volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook of stoom de boontjes beetgaar, giet ze af en meng met een paar druppels sesamolie en eventueel een handje pinda's.
  • Warm de tofu nog even door in de saus.
  • Dien op in een diep bord.

Geen opmerkingen: