Voor 4 personen. Klaar in 15-20 minuten, een magnetron is wel zo handig.
Halen:
- 1 kleine pompoen
- 400 gr kipfilet
- 40 gr rozijnen
- 1 rode ui
- 1 flinke teen knoflook
- verse munt en koriander
Doen:
- Wel de rozijnen in water
- Snijd de kip in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook
- Marineer kip, ui en knoflook met wat peper en zout in olie
- Steek met een scherp mes rondom 4-5 keer in de pompoen, opdat de druk zometeen niet te hoog wordt
- Gaar de pompoen gedurende 15 minuten in de magnetron op ca 500 watt
- Bak het kipmengsel op hoog vuur mals en gaar
- Bak op het laatst de munt en rozijnen mee, tot de muntblaadjes iets kneuzen en zacht worden
- Haal van het vuur en voeg de koriander toe
- Snijd de gare pompoen in parten en dien op met het kipmengsel
Extra lekker en gezond: je kunt ook de schil van de pompoen eten!
Foodlog-event: november is Pompoenenmaand! Check rond de 30ste de host van deze maand voor alle pompoenbloggers van november.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten