Maak gezond eten leuk voor kids door het er kleurig en speels uit te laten zien. Zo gaan zelfs groenten er wel in! De balletjes maken het helemaal fantastisch. Door ze in de pan te leggen, laat je de rest er ook een stuk aantrekkelijker uitzien.
Dit gerecht is gemaakt door Juuth en Ava (haar jongste vriendinnetje) samen!
We hebben vegetarische balletjes gebruikt: beter voor je dan gehakt en minstens zo lekker!
Halen voor 3 (volwassen) personen:
- 150-200 gr risotto-rijst
- 2-3 worteltjes, in schijfjes
- 150 gr doperwtjes uit blik
- 1/2 gele paprika, in kleine stukjes
- 1 verpakking vegetarische balletjes
- 0,2 l halfvolle melk
- 1 groentebouillonblokje
- olie
Doen:
- Verwarm de melk in de hapjespan en roer de risottorijst erdoor
- Blijf roeren, wacht tot bijna al het vocht is opgenomen door de rijst
- Voeg nu twee kopjes warm water toe, verkruimel het bouillontablet boven de rijst en blijf roeren
- Telkens als het vocht bijna weg is, voeg je wat nieuw water toe
- Als de rijstkorrel bijna vol en zacht is, voeg je de wortel en paprika toe
- Bak nu ook de balletjes aan in wat olie
- Als de risotto klaar is, roer dan de erwtjes erdoor en warm nog even goed door
- Verdeel de balltjes in de pan en dien op
1 opmerking:
Een reactie posten