Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Tilapiafilet met Wortel en Venkel




Ook vis kan snel en makkelijk zijn: dit gerecht is klaar in 20-30 minuten. Een heerlijk recept met geurige, zoete groenten, hartige amandel en fris-fruitige sinaasappel. Lekker met gebakken aardappeltjes en een lepeltje creme fraiche.

Wortel en venkel behoren tot de meest aromatische groenten. Daarom is dit een simpel recept zonder kruidenpoeha en toch supersmaakvol!

Met onderstaande hoeveelheden heb je al zowat twee borden vol. Aangevuld met aardappeltjes en eventueel een soepje vooraf, heb je zo ruim genoeg voor een maaltijd voor twee. Daarom gebruik ik één visfilet voor twee personen.

Halen voor 2 personen:
  • 1 flinke tilapiafilet (ca 200 gr)
  • 300 gr worteltjes
  • 1/2 venkelknol
  • sap van 1 sinaasappel
  • 30 gr amandelschaafsel (bij het taartversiersel in de supermarkt)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • olie

Doen:
  • Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel licht goudbruin
  • Snijd de worteltjes in plakjes en de venkel in kleine stukjes
  • Bestrooi de vis met versgemalen peper en zout
  • Bak de worteltjes enkele minuten in wat olie

  • Bak nu alles tegelijk (in verschillende pannen) in 6-7 minuten:
  • De vis in wat olie
  • De venkel in wat olie en een uitgeperst teentje knoflook, voeg na 1 minuut bakken 2/3 van het sap toe
  • Voeg het amandelschaafsel bij de wortel
  • Sprenkel nog wat sinaasappelsap over de vis

Lekker eten!

1 opmerking:

Gabriella zei

Hoi, hoi,

Vanaf juni 2008 wordt er elke maand een foodblog - event georganiseerd voor de Nederlandstalige foodblogs. Elke maand worden er meer en meer bloggers betrokken en worden er nog meer recepten gepubliceerd.

Wil je graag meedoen? Kijk dan hier: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/02/9de-foodblog-event-de-culinaire-reis.html

Groetjes,

Gabriella