Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.
Voor 6 personen:
Halen:
Doen:
Klaar!
Voor 6 personen:
Halen:
- 1 little gem (minikropje kool)
- 1 eetrijpe avocado
- 1 smaakvolle tomaat (bijv. Roma of Tasty Tom)
- 1/2 gekookt ei
- 1/2 sjalotje
- 1 klein teentje knoflook
- 1/2 limoentje of wat citroensap
- versgemalen peper en zout
Doen:
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine stukjes en besprenkel het met het limoen- of citroensap, peper en zout
- Snipper het sjalotje en de knoflook
- Snijd ook het ei in kleine stukjes
- Meng avocado, sjalotje, knoflook en ei. Dit is je guacamole.
- Breng, indien nodig, verder op smaak met peper en limoensap. Pas op met zout: de zalm is het ook al!
- Snijd de tomaat in zessen
- Neem 6 mooie blaadjes van de little gem en leg deze op de borden
- Drapeer een klein rolletje zalm erop (het is een amuse, dus het hoeft maar 1 hapje te zijn)
- Tomaatje erbij
- Avocado erop
Klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten