Het gerecht op de foto is voldoende voor ca 4 personen. Eventueel serveren met toast.
Lekker vlot klaar!
Halen:
- Enkele favoriete kaasjes (op de foto: Port Salut en Castello Blue)
- Pitloze druiven
- 1 Granaatappel
- Honing
- Balsamicoazijn
Doen:
- Het meeste werk zul je hebben aan het loshalen van de granaatappelpitjes. Zie tips!
- Leg de kaasjes ruim (1-2 uur) voor gebruik op kamertemperatuur. Ze hebben dan meer smaak. Zorg wel dat ze niet gaan zweten.
- Meng ca 3 delen honing in een glaasje met 1 deel balsamicoazijn
- Leg alles mooi samen op een bord en dien op
Tip:
De pitjes uit een granaatappel halen gaat het makkelijkst op de volgende manier:
Snijd de granaatappel van boven naar beneden doormidden. Neem 1 helft. Snijd hiervan de schil vanaf de onderkant tot ca 1/3 in. Keer nu de halve granaatappel "binnenstebuiten". De pitjes komen nu makkelijk los.
1 opmerking:
Holymoly Juuth!! Je hebt mn avond helemaal gemaakt met dit recept!!
thnx Maarten
Een reactie posten