Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Koolvisfilet met Tomaatjes en Ansjovis





Dit voorgerecht is supersmaakvol en de kleurtjes doen het ook altijd goed. Het is makkelijk te maken, ook wat langer van tevoren. Je zet het dan op het laatste moment in de oven - wel zo leuk voor een feestje waar je zelf niet de hele tijd in de keuken wilt staan.

Kies bij voorkeur ansjovis van goede kwaliteit (de wat duurdere). Je hebt dan minder last van graatjes en taaie stukjes. Ik had de goedkope genomen en moest het mengsel uiteindelijk pureren om het smeuig te maken.

Koolvis is de goedkoopste vis die je kunt krijgen. Handig voor als je krap bij kas zit en toch zin hebt in vis, maar wel wat minder smaakvol. Dit recept maakt 'm alsnog heel lekker: het zoute van de ansjovis, het zoete van de tomaatjes en de geurige basilicum geven samen een rijke smaak!

Je kunt natuurlijk alsnog op chique gaan en voor kabeljauw kiezen...


Halen:
  • 1 pakje koolvisfilet (4 stukjes)
  • 100 gr ansjovis (2 blikjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr wilde tomaat (AH, 1 bakje)
  • verse basilicum
  • peper

Doen:
  • Ontdooi de koolvisfiletjes
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Giet de ansjovisolie in een steelpannetje
  • Snijd de ansjovis in kleine stukjes
  • Pers de knoflook erbij uit
  • Verwarm het ansjovismengsel heel rustig
  • Dep intussen de ontdooide visfiletstukjes droog
  • Bestrooi met versgemalen peper en leg op een vierkant vel aluminiumfolie
  • Bekleed met basilicumblaadjes (je kunt ze een beetje inscheuren om ze plat te maken)
  • Neem enkele tomaatjes, snijd ze doormidden en leg op de basilicum
  • Leg hier een flinke theelepel van het ansjovismengsel op
  • Dek af met een blaadje basilicum
  • Vouw de pakketjes losjes dicht
  • Zet 20 minuten in de oven

En smullen maar!

Geen opmerkingen: