Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Snelle Bruschetta




Ik neem even de gelegeheid om de hele wereld te vertellen wat de juiste uitspraak is:

[broes-ket-ta], op z'n Italiaans dus!

Voor dit bijgerecht hoef ik meestal niet eens naar de winkel; knoflook, sjalotjes, kruiden en tomatenpuree behoren tot de basisuitrusting. Snel, feestelijk en gezond!


Halen:
  • 8 sneetjes (oud) brood
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • gedroogde kruiden naar smaak (bijv. rozemarijn)
  • peper en zout naar smaak

Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verwarm de gezeefde tomaten in een steelpannetje samen met het gesnipperde sjalotje
  • Pers de knoflook erboven uit
  • Voeg de kruiden toe
  • Verwarm en kook rustig in tot het mengsel de dikte heeft van jam
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Bestrijk de boterhammen met het mengsel en bak krokant in de oven

Je kunt er ook voor kiezen om het brood te roosteren en daarna pas te bestrijken met de tomaat.

Geen opmerkingen: