Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Spiesjes met Kip, Wortel en Courgette



Een vlotte en goedkope manier om gezond te verrassen bij de borrel. Ik heb kerriepoeder, ketjap, gember en sambal gebruikt voor een aziatisch tintje, maar je kunt ook andere smaakmakers nemen zoals knoflook, paprikapoeder, mosterdzaad, rozemarijn, of lekker naturel: alleen peper en zout.


Halen:
  • 150 gr kip, in stukjes
  • 2 winterpenen
  • 1 courgette
  • 1 aardappel
  • kerriepoeder
  • ketjap
  • sambal
  • een stukje verse gember, fijngeraspt
  • peper en zout
  • olie
  • satéstokjes

Doen:
  • Marineer de kip, liefst enkele uren van tevoren, in de olie en de smaakmakers van je keuze (hier: ketjap, sambal, peper en zout).
  • Meng de gemberrasp met wat olie.
  • Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met kerriepoeder.
  • Boen de winterpeen schoon en schil 'm met een dunschillertje in repen.
  • Bak de kip mals.
  • Neem de kip uit de pan. Bak nu in dezelfde pan de courgette tot de schijfjes vocht gaan loslaten.
  • Verwarm de gemberolie in een grote koekenpan (eventueel eerst zeven voor een mildere smaak).
  • Bak de wortelrepen kort in de gemberolie, tot ze flexibel maar niet zacht zijn.
  • Halveer de rauwe aardappel, pak de twee helften ieder in een stuk aluminiumfolie en leg ze met de platte kant naar beneden op een bord.
  • Prik eerst een wortelreep aan een stokje zoals op het plaatje, dan een dubbelgevouwen plakje courgette, en ten slotte een stukje kip.
  • Prik de stokjes in de aardappels.

Feestelijk!

Geen opmerkingen: