Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Carpaccio voor doordeweeks



Ik ken veel mensen die in een restaurant standaard kiezen voor de carpaccio. Mals, dun gesneden rundvlees met salade, smakelijke topping en een dressing... Erg verleidelijk.

Thuis kun je in een handomdraai iets maken wat erop lijkt, zonder dat je nou meteen heel diep in de buidel hoeft te tasten, en het voelt als uit eten gaan!


Halen voor 2-3 personen:
  • 1 pakje (runder)rookvlees, licht gezouten (ca 120 gr)
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 flinke hand olijven, in stukjes
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1 eetlepel Finesse of demi creme fraiche
  • balsamicoazijn
  • basilicum
  • klein teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • eventueel wat strooikaas light
  • olie

Doen:
  • Rooster de pijnboompitjes licht in een droge koekenpan
  • Verwarm de baslsamico rustig en laat inkoken tot ze licht stroperig wordt
  • Snijd de sla en meng met de creme fraiche, peper en eventueel wat kaas
  • Leg op ieder bord een hoopje sla en hier bovenop een plakje rookvlees
  • Leg de andere plakjes rookvlees eromheen, laat de plakjes overlappen
  • Strooi de olijven en pijnboompitten erover
  • Klop de baslsamico met wat olie en sprenkel dit ok over het vlees
  • Bestrooi met versgemalen peper, basilicum en eventueel nog wat kaas
  • Garneer met basilicumblaadje

Geen opmerkingen: