Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Sinaasappelschotel met Olijven en Avocado




Lekker fruitig met een stevige bite! De pure combinatie van sinaasappel, avocado, koriander, munt, amandelen en olijven is geweldig - meer heb je niet nodig. Zorg wel dat je smaakvolle, stevige zwarte olijven neemt, bij voorkeur van de speciaalzaak. In het algemeen zijn olijven op olie beter dan olijven op zout water, want die laatste verliezen snel hun textuur.

Sinaasappels pellen en in schijven snijden kan lastig lijken... maar is het niet. Zie hier hoe je het doet. Idem voor het
snijden van de avocado!


Halen:
  • 3-4 handsinaasappelen
  • 200 gr zwarte olijven, ontpit
  • 1 avocado
  • 40 gr amandelschaafsel
  • 10-15 takjes koriander met blaadjes
  • 5-10 blaadjes munt
  • 1 eetlepel knoflookolie of 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • Versgemalen peper
  • Snufje zout

Doen:
  • Schil de sinaasappelen en snijd ze in schijven, vang een eetlepel sap op
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin
  • Snijd de olijven
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en meng met de eetlepel sap
  • Scheur, knip of snijd de korianderblaadjes en -steeltjes en de muntblaadjes in stukjes
  • Meng olijven, avocado, amandelschaafsel, koriander, munt en knoflook(olie)
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel de sinaasappelschijven over een bord en leg daarop het olijven-avocadomengsel

1 opmerking:

Anoniem zei

En ook deze was heeeeeel lekker! Ga ik zeker zelf nog een keer maken...