Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Sluipgroenten




Het zijn niet alleen veel kinderen die met groenten weinig op hebben; ook volwassenen lusten vaak liever een stukje vlees dan het groen in de mix. Maar wie fit oud wil worden, zal zich toch iets van de Schijf van 5 moeten aantrekken, en aan je kinderen wil je natuurlijk het juiste voorbeeld geven...

Hoe krijg je nou toch ook die plantjes naar binnen? Handig zijn! Tomaat, paprika, courgette en aubergine lenen zich perfect om gevuld te worden. Vermomd als origineel 'bordje' voor de vulling, ziet zo'n stuk groente er al veel aantrekkelijker uit.

Het principe is telkens gelijk: hol de groente uit, wrijf in met kruiden en (knoflook)olie en grill/rooster ze beetgaar. In de tussentijd maak je uit het uitholsel en je favoriete ingredienten de vulling, zelf samengesteld naar de voorkeur van je eters of de inhoud van je koelkast.

De gevulde aubergine hierboven maak je als volgt:

Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Hol uit tot ongeveer een halve centimeter van de schil. Wrijf de uitgeholde helften aubergine in met olie, knoflook, kruiden naar keuze en grill ze beetgaar. Snijd de binnenkant van de aubergine in stukjes en bestrooi met zout. Rooster in de droge koekenpan wat pijnboompitjes. Bak nu vlees (bijvoorbeeld gehakt) of vleesvervanger (bijvoorbeeld quorn). Snijd enkele worteltjes in schuine plakjes, snipper een uitje en meng met de auberginestukjes, wat olie en een uitgeperst teentje knoflook. Bakken, goed blijven omscheppen. Nu meng je de groenten met het vlees. Voeg vlak voor het opdienen ten slotte wat fijngehakte peterselie en flink wat peper toe.

Schep de vulling in de aubergine en strooi de pijnboompitjes erover. Eventueel kun je gratineren met kaas en het geheel nog even in de oven zetten.

Geen opmerkingen: