Nog één pompoenrecept, omdat ik het kennelijk niet laten kan. Mijn laatste bijdrage deze maand aan het
foodlog-event. Dit gerecht smaakt als een oerhollandse stamppot, maar presenteert iets charmanter.
Halen:
- 1 pompoen
- 1 miniblikje doperwtjes (bijv. Bonduelle)
- 1 wortel, in stukjes
- ca 200 gr champignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
Doen:
- Verwarm de pompoen gedurende 10-15 minuten op ca 700 watt in de magnetron
- Snijd het kapje eraf en verwijder de draden en pitten
- Hol de pompoen verder uit met een scherpe lepel en bewaar het vruchtvlees
- Bak de champignons met de wortel, ui en knoflook
- Warm de erwten even mee
- Voeg ook de pompoen toe
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout
- Dien op in de uitgeholde pompoen
Lekker met een stukje vlees en evt wat kerrie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten