Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Pompoen op z'n Hollands



Nog één pompoenrecept, omdat ik het kennelijk niet laten kan. Mijn laatste bijdrage deze maand aan het
foodlog-event
. Dit gerecht smaakt als een oerhollandse stamppot, maar presenteert iets charmanter.


Halen:
  • 1 pompoen
  • 1 miniblikje doperwtjes (bijv. Bonduelle)
  • 1 wortel, in stukjes
  • ca 200 gr champignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui

Doen:
  • Verwarm de pompoen gedurende 10-15 minuten op ca 700 watt in de magnetron
  • Snijd het kapje eraf en verwijder de draden en pitten
  • Hol de pompoen verder uit met een scherpe lepel en bewaar het vruchtvlees
  • Bak de champignons met de wortel, ui en knoflook
  • Warm de erwten even mee
  • Voeg ook de pompoen toe
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout
  • Dien op in de uitgeholde pompoen

Lekker met een stukje vlees en evt wat kerrie.

Geen opmerkingen: