Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.





Kool met Risotto en Coburger Ham



De basis van dit recept (risotto omwikkeld met koolblad) is een heerlijke variatie op aardappelen, rijst of pasta.

Je kunt de rijst aanvullen met whatever er nog in de koelkast ligt aan groenten en/of vlees. Bijvoorbeeld:

Voor 4 porties, beridingstijd ca 45 minuten

Halen:
  • 200 gram Risotto Funghi (bijvoorbeeld AH Huismerk)
  • 2 worteltjes in kleine stukjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 0,5 liter melk
  • 4 plakken Coburger ham
  • 8 bladeren van Chinese kool
  • 0,5 liter bouillon
De risotto funghi is lekker smaakvol en bevat bijna evenveel vezels als zilvervliesrijst.
Ik gebruik voor de risotto melk in plaats van water voor een romiger, voller effect. Wil je iets verfijnders, neem dan een potje ongeslagen slagroom en 1 dl witte wijn.
De Coburger is een goeie keuze als je qua ham wél van een rooksmaakje houdt, maar niet van vetrandjes.


Doen:
  • Verhit zo veel olie dat de bodem van de pan net bedekt wordt
  • Fruit hierin het sjalotje met de wortel
  • Voeg de risotto toe, roer goed en zorg dat iedere rijstkorrel dun met olie omhuld is
  • Voeg melk toe tot de risotto nét onder staat
  • Breng rustig aan de kook
  • Blijf scheutje voor scheutje melk toevoegen, tot de risotto klaar is

  • Laat afkoelen
  • Blancheer intussen de koolbladeren in een brede pan met water en een zoetje of schepje suiker (de smaak komt dan beter uit, dit geldt voor alle groenten). Goed droogdeppen.
  • Neem nu een handje risotto en vouw hier een plak ham omheen
  • Wikkel hier een koolblad omheen (begin met de slappe, groene kant)
  • Wikkel een tweede koolblad eromheen
  • Leg de pakketjes in de bouillon en warm door in pan of oven (150 graden)

Happy cooking!

Geen opmerkingen: