Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Gedroogde Tomaatjes... home made


Mijn zus kwam langs met iets héél lekkers: door haarzelf gedroogde tomaatjes. Dat was zondag. Sindsdien heb ik iedere dag zo'n bak tomaten gegeten. Zelfgedroogde tomaatjes zijn véél smaakvoller, geuriger en sappiger dan die uit de supermarkt. Heerlijk!

De grote truc: als je tomaten of paprika's verwarmt, gaat het bittertje er van af en ontwikkelen de natuurlijke suikers zich. Bij vers bereide producten merk je dat het best! Dit geldt trouwens ook zo voor tomatenpuree: even licht aanbakken en de smaak wordt heerlijk zoet.

Als je zelf tomaatjes gaat drogen, houd er dan bij je inkopen rekening mee dat na het drogen ca de helft van het oorspronkelijke volume aan tomaatjes overblijft. Hieronder het basisrecept en een opdiensuggestie.


Halen:
  • (tros)tomaten
  • italiaanse kruiden naar smaak
  • olie
  • verse basilicum
  • pijnboompitjes of amandelschaafsel


Doen:
  • Snijd de tomaatjes doormidden of in kwarten. Gebruik je cherrytomaatjes, snijd deze dan niet door
  • Leg om te beginnen alle tomaatjes op de schil
  • Strooi de italiaanse kruiden erover
  • Besprenkel met olie
  • Leg in een oven en bak/droog de tomaatjes gedurende 2-4 uur op ca 80 (tachtig) graden

Opdienen: puur of met basilicum en pijnboompitjes of amandelschaafsel.


1 opmerking:

Anoniem zei

Het receptje dat ik had gemaakt was met rozemarijn en olijfolie. Héél lekker