Makkelijk te maken en (afgezien van de oventijd) snel klaar! Voor 2 personen, klaar in 1 kwartier (+ 45 minuten oventijd)
Halen:
- 1/2 zak veldsla
- 1 flinke biet
- 250 gr krieltjes
- 4 sjalotjes
- 3-4 tenen knoflook
- amandelschaafsel
- scheut balsamicoazijn
- olie
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de biet schoon
- Snijd de biet in grove stukken (schillen is niet nodig)
- Pel de sjalotjes en snijd ze in de lengte in zodat de delen nog wel bij elkaar worden gehouden door het 'kontje'
- Kneus de knoflookteentjes door er een klap op te geven met een lepel ertussen
- Doe de biet, krieltjes, sjalotten en knoflook samen in een ovenschaal
- Besprenkel met olie
- Beetje peper en zout
- Zet 45 minuten in de oven. Tussendoor af en toe omscheppen
- Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan op laag vuur
- Maak een dressing van een theelepel olie en een scheut balsamicoazijn
- Leg de veldsla op de borden en sprenkel de dressing eroverheen
- Leg het bietenmengsel erop
- Afmaken met amandelschaafsel
1 opmerking:
Het water loopt me in de mond; komt door die mooie foto's!
Een reactie posten