Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Salade van Geroosterde Biet met Krieltjes en Knoflook


Makkelijk te maken en (afgezien van de oventijd) snel klaar! Voor 2 personen, klaar in 1 kwartier (+ 45 minuten oventijd)


Halen:
  • 1/2 zak veldsla
  • 1 flinke biet
  • 250 gr krieltjes
  • 4 sjalotjes
  • 3-4 tenen knoflook
  • amandelschaafsel
  • scheut balsamicoazijn
  • olie

Doen:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de biet schoon
  • Snijd de biet in grove stukken (schillen is niet nodig)
  • Pel de sjalotjes en snijd ze in de lengte in zodat de delen nog wel bij elkaar worden gehouden door het 'kontje'
  • Kneus de knoflookteentjes door er een klap op te geven met een lepel ertussen
  • Doe de biet, krieltjes, sjalotten en knoflook samen in een ovenschaal
  • Besprenkel met olie
  • Beetje peper en zout
  • Zet 45 minuten in de oven. Tussendoor af en toe omscheppen
  • Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan op laag vuur
  • Maak een dressing van een theelepel olie en een scheut balsamicoazijn
  • Leg de veldsla op de borden en sprenkel de dressing eroverheen
  • Leg het bietenmengsel erop
  • Afmaken met amandelschaafsel
Erg lekker met rozemarijn en/of tijm! Die kun je het laatste kwartier in de oven meebakken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het water loopt me in de mond; komt door die mooie foto's!