Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Makreel met Wortel-Gemberchutney en Zeekraal



Vandaag nog even opgezocht welke vissoorten nou ook alweer zo vet gezond zijn. Voedingscentrum.nl biedt altijd betrouwbare info, up-to-date, en daar stond het volgende vermeld: "Makreel, zalm, paling, haring, sardines en forel zijn van nature rijk aan het [speciale] vet." Het werd makreel.

Zeekraal ligt voor mijn gevoel nog niet zo lang in de schappen van de supermarkt; ik kende het tot voor een paar maanden geleden alleen als exotisch spul van de groentenspecialist. Zeekraal is geweldig: knapperig, sappig, licht zout. Het smaakt echt naar de zee, in a good way. Én het is superdecoratief.

Geniet ervan!


Voor 2 personen, 20 min.


Halen:
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 handje zeekraal
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1-2 tenen knoflook
  • 1 stuk gember van 3-4 cm
  • 100-150 ml gezeefde tomaten (niet-geconcentreerde tomatenpuree)
  • olie

Doen:
  • Snijd de wortel in kleine stukjes
  • Snipper de ui
  • Hak de gember en knoflook fijn
  • Fruit de wortel, ui, gember en knoflook in de olie
  • Als de wortel bijna beetgaar is, voeg dan de gezeefde tomaten toe
  • Laat deze chutney pruttelen tot ze flink ingedikt is
  • Verwarm intussen de gerookte makreel in oven, pan of magnetron
  • Leg de makreel op een bord
  • Leg er de zeekraal tegenaan
  • Leg hier de chutney bovenop
  • Garneer weer met zeekraal

Geen opmerkingen: