Vandaag nog even opgezocht welke vissoorten nou ook alweer zo vet gezond zijn. Voedingscentrum.nl biedt altijd betrouwbare info, up-to-date, en daar stond het volgende vermeld: "Makreel, zalm, paling, haring, sardines en forel zijn van nature rijk aan het [speciale] vet." Het werd makreel.
Zeekraal ligt voor mijn gevoel nog niet zo lang in de schappen van de supermarkt; ik kende het tot voor een paar maanden geleden alleen als exotisch spul van de groentenspecialist. Zeekraal is geweldig: knapperig, sappig, licht zout. Het smaakt echt naar de zee, in a good way. Én het is superdecoratief.
Geniet ervan!
Voor 2 personen, 20 min.
Halen:
- 2 gerookte makreelfilets
- 1 handje zeekraal
- 1 wortel
- 1 ui
- 1-2 tenen knoflook
- 1 stuk gember van 3-4 cm
- 100-150 ml gezeefde tomaten (niet-geconcentreerde tomatenpuree)
- olie
Doen:
- Snijd de wortel in kleine stukjes
- Snipper de ui
- Hak de gember en knoflook fijn
- Fruit de wortel, ui, gember en knoflook in de olie
- Als de wortel bijna beetgaar is, voeg dan de gezeefde tomaten toe
- Laat deze chutney pruttelen tot ze flink ingedikt is
- Verwarm intussen de gerookte makreel in oven, pan of magnetron
- Leg de makreel op een bord
- Leg er de zeekraal tegenaan
- Leg hier de chutney bovenop
- Garneer weer met zeekraal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten