Lekker als starter. Ik ben erg blij met de venkelboter: heerlijk en het combineert perfect met de garnaaltjes!
Over roze garnaaltjes valt nog wel wat te zeggen. Zie daarvoor mijn andere gerecht met garnalen vandaag: die met Paprika, Avocado en Sinaasappel.
Halen voor 2 personen:
- 100 gr garnalen
- 150 gr peultjes, ontdaan van draadjes
- groen van 1 venkelknol (kies er een met veel groen)
- klein handje nootjes (bijv pinda's, cashews of hazelnoten)
- 1 klein teentje knoflook
- even veel verse gember als knoflook
- flinke klont boter
- enkele druppels sesamolie
- enkele druppels limoensap
- peper en zout
- olie
Doen:
Voor de venkelboter:
- Pers de knoflook en snijd de gember klein
- Meng knoflook en gember
- Hak of stamp de noten in kleine stukjes
- Snijd het venkelgroen fijn
- Noten, venkel en knoflook-gember goed mengen
- Neem een klont boter van bijna hetzelfde volume als de venkelmix
- Smelt de boter. Niet laten schuimen of bruinen!
- Roer de gesmolten boter met een snufje zout door de venkelmix
- Laat op kamertemperatuur weer stollen. Regelmatig omroeren
- Bak de garnaaltjes in wat olie
- Bedruppel met wat limoensap
- Kook of stoom de peultjes gaar
- Bedruppel met wat sesamolie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten