Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Peultjes met Garnalen en Venkelboter


Lekker als starter. Ik ben erg blij met de venkelboter: heerlijk en het combineert perfect met de garnaaltjes!

Over roze garnaaltjes valt nog wel wat te zeggen. Zie daarvoor mijn andere gerecht met garnalen vandaag: die met Paprika, Avocado en Sinaasappel.

Halen voor 2 personen:
  • 100 gr garnalen
  • 150 gr peultjes, ontdaan van draadjes
  • groen van 1 venkelknol (kies er een met veel groen)
  • klein handje nootjes (bijv pinda's, cashews of hazelnoten)
  • 1 klein teentje knoflook
  • even veel verse gember als knoflook
  • flinke klont boter
  • enkele druppels sesamolie
  • enkele druppels limoensap
  • peper en zout
  • olie

Doen:

Voor de venkelboter:
  • Pers de knoflook en snijd de gember klein
  • Meng knoflook en gember
  • Hak of stamp de noten in kleine stukjes
  • Snijd het venkelgroen fijn
  • Noten, venkel en knoflook-gember goed mengen
  • Neem een klont boter van bijna hetzelfde volume als de venkelmix
  • Smelt de boter. Niet laten schuimen of bruinen!
  • Roer de gesmolten boter met een snufje zout door de venkelmix
  • Laat op kamertemperatuur weer stollen. Regelmatig omroeren
En ten slotte:
  • Bak de garnaaltjes in wat olie
  • Bedruppel met wat limoensap
  • Kook of stoom de peultjes gaar
  • Bedruppel met wat sesamolie
Bordje opmaken et voila: een feestelijk, bijzonder voorgerechtje!

Geen opmerkingen: