Een lekker toetje. Chinees 5-kruidenpoeder is een geurige mix van kaneel, kruidnagel, anijszaad, venkelzaad en zwarte peper. Je koopt het gewoon in de supermarkt.
Halen voor 4 stuks:
- 2 zoete appels
- 2 handjes notenmix, elite- of studentenhaver
- 4 vellen filodeeg, ontdooid en vochtig gehouden in een natte theedoek
- 1/2 bakje slagroom
- zoetstof of suiker
- chinees 5-kruidenpoeder
Doen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze dan verder in dunne schijfjes.
- Leg de schijfjes plat naast elkaar op een ovenvast bord of bakplaat en bestrooi met het kruidenpoeder.
- Verwarm de appelschijfjes in de oven tot ze zacht worden en licht kleuren.
- Neem een vel filodeeg, leg hier een kwart van de appeltjes op en een kwart van de notenmix en vouw het tot een pakketje.
- Herhaal 3 keer.
- Leg de pakketjes ca 10 minuten in de oven. Goed in de gaten houden, want filodeeg verbrandt snel. Tussendoor omkeren.
- Klop de slagroom met wat suiker of 1 tot 2 gestampte zoetjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten