Juuth.nl is verhuisd!

Je wordt binnen enkele seconden doorgestuurd, tot zo! (Word je niet doorgestuurd? Bezoek dan
http://juuth.nl)
.






Een lust voor het oog: 5 tips om je gerechten extra mooi te maken



Heel gewone gerechten worden bijzonder als je wat extra aandacht aan de presentatie besteedt, en zo rond de Kerst wil je natuurlijk al helemaal je best doen.

Veel resultaat met weinig moeite (lifehacking reikte al eens eerder tot in de keuken). Hier zijn 5 simpele tips om je eters én jezelf te verrassen, zelfs wanneer je heel gewone dingen eet.

Op de meeste foto's kun je nu al klikken voor het recept, de rest volgt binnenkort.


1. Zorg voor kleur en contrast

Combineer bijvoorbeeld twee groenten; broccoli ziet er veel feestelijker uit met stukjes gele paprika erdoor, en een worteltje doet het goed tussen de peultjes! Aardappelen vrolijk je op met een paar takjes groen en je vleesje houdt best van een schijfje tomaat.


2. Kies een mooie vorm

Het is heel simpel om van een schep rijst iets culinairs te maken: druk 'm even aan in een kopje, en keer het kopje om op je bord. Leg de saus er aan 1 kant tegenaan... prachtig! Aardappelpuree hoeft niet altijd in een kwak: met een bakvormpje en een oven is het snel een krokante bloem, ster of hartje. En wat betreft stamppot: wie zei er eigenlijk dat de jus in het midden moest...? Verder kun je van groenten ook mooie dingen maken: linten van wortel, een plak bloemkool of een hulsje van courgette bijvoorbeeld...


3. Garneer

Gebruik je kruiden in je gerecht, zoals bijvoorbeeld rozemarijn of tijm? Leg dan wat apart ter versiering. Zeekraal is perfect voor bij de vis. Ook schijfjes sinaasappel of citroen brengen extra kleur en smaak, en laten zien dat je aandacht hebt besteed aan het gerecht. Daar wordt het lekkerder van! Bloemetjes en besjes doen het eveneens leuk op je bord... én daarbuiten! Van kaarsen, bloemen, dennenappels en kerststerren fleurt je hele tafel op en krijg je een warme uitstraling.


4. Less is more

Wil je een bord mooi opmaken, kies dan zorgvuldig wat je er wel en niet op legt. Kies precies zo veel dat alle ingredienten mooi tot hun recht komen. Minder is méér: als je de juiste kleur, vorm en smaak kiest, dan heb je niet veel nodig voor iets prachtigs.


5. Gebruik je ingredienten creatief

Van filodeeg kun je prachtige bakjes maken. Een kommetje van little gem is perfect voor een amuse. Een slablad staat heel mooi bij oosterse gerechten. Pasta-pesto met kip en paprika? Bak de kip, kook de pasta, leg in de halve licht-geroosterde paprika, schenk de saus eromheen en geniet... ook van de complimentjes!



Heb jij tips of ideeen om je gerechten er feestelijk en smakelijk uit te laten zien? Laat het me weten!

Geen opmerkingen: